- نظری ارسال نشده است
فیلترهای متعددی در دستگاه تصفیه آب استفاده می گردد که وظیفه ی آن ها حذف مواد معلق ، حذف کلر موجود در آب و کاهش TDSاست . در این مقاله به معرفی انواع فیلتر و عملکرد هر یک می پردازیم .
1 ) مرحله ی اول - فیلترPPیا پلی پروپلین که در تمامی دستگاه های تصفیه آب وجود دارد و مواد معلق را تا 5 میکرون کاهش می دهد و بدین ترتیب کدورت رفع می گردد .
حذف هر گونه گل و لای ، زنگ آهن و ناخالصی های معلق جامد موجود در سیستم لوله کشی و سیستم انتقال آب شهری در این فیلتر اتفاق می افتد .
2 ) مرحله ی دوم - فیلتر کربن اکتیو که بصورت پودری در درون فیلتر وجود دارد . نوع با کیفیت آن از پوست نارگیل تهیه شده و نوع با کیفیت پایین آن از زغال چوب تهیه می شود که برای حذف کلر بوده و ترکیبات آلی و مواد شیمیایی احتمالی را تا 98 درصد جذب کرده و موجب حذف بوی نامطبوع و شفاف شدن آب می گردد .
3) مرحله ی سوم –فیلتر کربن اکتیو فشرده که آن هم ممکن است از پوست نارگیل یا زغال چوب تهیه شده باشد که می تواند رنگ ، بو و طعم نامطبوع آب را اصلاح نماید .
4)مرحله ی چهارم –ممبران یا فیلتر کاهش دهنده مواد جامد محلول در آب که می تواند با تکنولوژی اسمز معکوس ، سختی ، نیترات ، نیتریت ، فلزات سنگین مانند سرب ، روی ، جیوه و آرسنیک و آلودگی های میکروبی و نیز شوری آب را کاهش دهد .
ممبران ها در انواع 50 ، 75 و 100 گالنی وجود دارند . نوع Filmtecدارای کیفیت و شهرت بیشتری است .
5 ) مرحله ی پنجم –فیلتر کربن اکتیو برای بهبود مجدد طعم و مزه و بوی آب
6)مرحله ی ششم –فیلتر معدنی جهت اصلاح مزه ی آب چون آب خروجی از مرحله ی پنجم احتمالاً تلخ مزه است و گذاشتن این فیلتر مقداری به اصلاح مزه ی آب کمک می کند .
در این مرحله احتمالاً pHآب غییر محسوس خواهد نمود ولی نمی توان pHقلیایی مورد انتظار را از آن انتظار داشت چون آب فرصت تبادل با مواد قلیایی کننده را نخواهد داشت و آب سرعت از این فیلتر عبور می کند . چنانچه توقف آب در این فیلتر به حدود نیم ساعت می رسید شاید این تاثیر قلیایی قابل حصول بود ولی در عمل چنین نتیجه ای دور از انتظار است .
7 ) مرحله ی هفتم –استفاده از UVکه با تاباندن اشعه ی ماورابنفش ، آب را ضدعفونی کرده و ویروس ها ، باکتری ها و میکروارگانیسم ها را نابود می کند .
1 ) فیلتر یک –در دستگاه آب یونیزه قلیایی فیلتر اول یک فیلتر ترکیبی است که قادر است همزمان به حذف مواد معلق ، حذف کلر و فلزات سنگین بپردازد .
حسن دستگاه تصفیه آب یونیزه قلیایی ، وجود نمایشگر فیلتر روی صفحه ی نمایش LCDاست که پس از پایان عمر ان ، آلارم داده و مصرف کننده را متوجه ی تعویض می نماید . در برخ از دستگاه ها ، تنها یک فیلتر ترکیبی با راندمان بالا کفایت می کند .
2) فیلتر دوم –فیلتر دوم در برخی مدل ها صورت می گیرد و آب پس از عبور از مرحله ی اول به این فیلتر دوم وارد می شود که مواد معدنی بیشتری را دریافت و شرایط مناسب تری را برای یونیزه شدن به وجود آورد
بدیهی است هزینه ی تعویض دو فیلتر پس از هر دوره ی زمانی یک ساله نسبت به تعویض یک فیلتر، بیشتر خواهد بود و خرید مدل های با یک فیلتر ارجحیت دارند .
مدل های iWater – ECO ، iWater – NEXUS ، iWater – SHARP از نوع تک فیلتر می باشند که می توانید برای دریافت جزئیات مشخصات فنی به بخش محصولات مراجعه نمایید .
1- میکروفیلتراسیون
در برخی مناطق برای دستیابی به خلوص بیشتر آب از میکروفیلتراسیون استفاده می کند .
در سیستم MFجامدات معلق و کلوئیدهای بزرگ حذف می شوند و ماکرومولکول های و جامدات حل شده از میان ممبران های MFعبور می کنندذ . کاربرد ان ها شامل حذف باکتری ، مواد لخته شده یا TSS( مقدار کل جامدات معلق ) می باشد .
2 - اولترافیلتراسیون
اولترافیلتراسیون ، جداسازی ماکرومولکولی را برای حذف ذرات کمتر از 0/1 میکرون انجام می دهد . تمامی نمک های حل شده و مولکول های کوچکتر ، از ممبران عبور می کنند . مواردی از ممبران عبور نمی کنند عبارتند از کلوئید ها ، پروتئین ها ، آلاینده های میکروبیولوژیکی و مکول های آلی بزرگ
3-نانو فیلتراسیون
نانوفیلتراسیون به فرآیند ممبرانی خاصی گفته می شود که در ان ذرات با اندازه ی تقریبی 1 نانو متر دفع می گردند . از این رو نانو فیلتر در محدوده ی بین RO و UF عمل می کند . کاربرهای NF شامل حذف کلر و مجموع کربن های آلی از آب های سطحی و حذف سختی از آب چاه ، کاهش جامدات معلق و جداسازی مواد آلی از غیر آلی در صنایع غذایی خاص و پساب می باشد .
4 - فیلتر دیسکی
جداسازی مواد بیولوژیکی و ذرات معلق در این فیلتر انجام می پذیرد .
خرید دستگاه تصفیه آب قلیایی ، فیلتر دستگاه تصفیه آب
نظر خود را اضافه کنید
برای ارسال نظر؛ ابتدا وارد شوید
به عنوان میهمان نظر بدهید